چرم مصنوعی چگونه تولید می شود ؟

چرم مصنوعي Pvc «پي وي سي» و Pu «پلي اورتان» ترکيبي از يک لايه روکش به نام skin و يک لايه اسفنج از جنس  Pvc يا Pu  که بر روي پارچه پوشش داده شده است می باشد. محصول بدست آمده از اين طريق همان ظاهر و احساس چرم طبيعي را دارد و از طرفي چرم مصنوعي ارزانتر و مزيت خاص خود را دارد که در جدول شماره (1) مشخصات چرم مصنوعي( پي وي سي) با چرم طبيعي و چرم مصنوعي (پلي اورتان) مقايسه شده است . پوشش دهي گستراني « spread coating » يا پوشش دادن به طريق گستردن معمول ترین روش براي توليد چرم مصنوعي پي وي سي است. مهم ترين نوع رزين پي وي سي که در روش پوشش دهي کاربرد دارد پي وي سي امولسيون است . ذرات اين رزين داراي ابعاد 0.2 تا 2 ميکرون هستند . هر ذره اين رزين توسط مواد فعال کننده سطحي پوشانيده شده است که امري لازم براي پليمري کردن   پي وي سي امولسيون بوده و از طرفي پخش رزين در نرم کننده را تسريع مي کند .
 

چرم مصنوعي پي وي سي

چرم مصنوعي پلي اورتان

چرم طبيعي

استحکام مکانيکي

متوسط

متوسط

بسيار خوب

يکنواختي سطح

بسيار خوب

بسيار خوب

متوسط

دوام

متوسط

متوسط

بسيار خوب

کاربرد در درجه حرارت کم

ضعيف

بسيار خوب

بسيار خوب

مقاومت حرارتي

ضعيف

متوسط

متوسط

مقاومت در برابر خشکي

متوسط

بسيار خوب

متوسط

ميزان کاربرد

بسيار خوب

بسيار خوب

متوسط

سهولت برش

بسيار خوب

بسيار خوب

ضعيف

خصوصيت ضدعفونتي

بسيار خوب

بسيار خوب

ضعيف

سبکي وزن

متوسط

بسيار خوب (سبک)

ضعيف (سنگين)

قيمت

بسار خوب (ارزان)

متوسط

ضعيف (گران)

 

معمولاً اين پوشش 0.5 تا 3 درصد وزني را تشکيل مي دهد . از پي وي سي اموليشن در ساخت پلاستي سل و ار گانوسل استفاده مي شود . پلاستي سل به توزيع ذرات رزين در درون نرم کننده گفته مي شود و از لحاظ شکل ، بصورت خمير است. گرانروي يا ويسکوزيته خمير به مقدار نرم کننده و نوع رزين بستگي دارد . البته مواد افزودني ديگر که در آميزه وجود دارند مانند پرکننده ها و رنگدانه ها نيز در ميزان گرانروي خمير نقش دارند . با کاهش مقدار نرم کننده گرانروي افزايش يافته و محصول نهايي نيز سخت تر مي شود اگر برای توليد محصولات سخت تر ، گرانروي چنان بالا رود که کار با آميزه مشکل شود ، مي بايست براي کاهش گرانروي به خمير ، هيدروکربن هاي فرار ، افزوده شود .ارگانوسل همان پلاستي سول است که به آن مواد رقيق کننده فرار افزوده شده است .
ارگانوسلها در جايي که خمير داراي نرم کننده کم و چرم مصنوعي تولید شده  بايد خشک باشد، کاربرد دارند .
چرم مصنوعي چه از نوع Pvc «پي وي سي » و چه از نوع PU «پلي اورتان» داراي تنوع بسيارزياد بوده ، عواملي که باعث ايجاد اين تنوع در چرم مصنوعي مي گردد عبارتند از :

1) طرح چرم :
طرح چرم در واقع به طرح کاغذ رليز که در خط توليد مورد استفاده قرار مي گيرد بستگي دارد و با تغییر کاغذ در خط تولید مي توان چرمی با طرح جديد تولید نمائیم.
2) رنگ چرم :
 رنگ چرم از جمله بزرگترين فاکتورهاي تنوع بوده که در همان بر خورد  اوليه به چشم ديده مي شود.
3) ضخامت چرم :
 تنوع ضخامت چرم مصنوعي مي تواند از 0.5 ميليمتر تا 5 ميليمتر متغيرباشد و اين خود طيف وسيعي از تنوع را بوجود خواهد آورد .
4) نوع پارچه :
نوع پارچه که در پشت چرم مصنوعي لمينت (چسبيده) مي شود نيز داراي تنوع بسيار زيادي است که با توجه به درخواست خريدار و يا نوع کاربرد آن،مي تواند تريکو در رنگها و وزنهاي مختلفه ،‌نانوون ، پارچه شمي ، باندي ، پلي استر   و ... انتخاب شود.
5) کیفیت :
 اين فاکتور نيز مي تواند از جمله مهمترين عوامل ايجاد تنوع محسوب شود چرا که عواملي مثل خشکي و نرمي چرم و همچنین عوامل کاربردي آن مانند استفاده از این محصول در ساخت کیف، مبل ،لباس ، کفش و ... که توسط خريداران درخواست مي شود را در بر گيرد .

 

برای مشاهده ادامه مطالب کلیک نمایید