قسمتهای مختلف خط تولید سه هد بویلری

  • 1) دستگاه فیدر( رول باز کن ) :
    این قسمت از خط تولید وظیفه باز کردن رول های کاغذ رلیز را دارد و معمولا" امکان قرار دادن دو رول از کاغذ رلیز ( کاغذ مخصوص چرم مصنوعی ) را دارند .

  • 2) واحد ذخیره یا آکومولاتور یا ذخیره کاغذ رلیز : 
    نقش این واحد تامین کننده نیاز کاغذ خط تولید در هنگام اتمام رول اول و اتصال رول دوم میباشد داخل واحد آکومولاتور حدود 60 متر کاغذ رلیز ذخیره میگردد که فرصت لازم برای اتصال انتهای رول اول به ابتداری رول دوم را فراهم میکند بدون آنکه خط تولید متوقف شود .

  • 3) واحد کوتینگ یک یا هد یا تیغه یک :
    این واحد مواد رویه یا همان اسکین را بر روی کاغذ رلیز که داخل خط تولید در حکت است با دقت بسیار زیاد کوت مینماید به همین دلیل این نوع خطوط  تولید را خطوط کوتینگ مینامند .

  • 4) کوره یک یا کوره اسکین  :  
    این واحد در خطوط مختلف دارای طولی بین 5 تا 7.5 متر میباشد تامین حرارت در این کوره ها توسط روغن داغ و رادیاتورها و فنهای دمنده فرام میگردد و میزان حرارت در آن نیز قابل کنترل میباشد مواد اسکین یا رویه که بر روی کاغذ کوت شده است در داخل کوره پخت میگردد .

  • 5) واحد کولینگ یک یا سرد کن یک :  
    این قسمت از خط تولید وظیفه باز کردن رول های کاغذ رلیز را دارد و معمولا" امکان قرار دادن دو رول از کاغذ رلیز ( کاغذ مخصوص چرم مصنوعی ) را دارند .

  • 6) واحد کوتینگ دو یا هد یا تیغه دو :
    تیغه دو یا تیغه فوم نقش کوت کردن و گستردن دقیق مواد فوم را بر روی لایه اسکین بر عهده دارد .

  • 7) کوره دو یا کوره فوم  :
    این کوره نیز دارای متراژهای متفاوت از 6 متر تا 10 متر را داراست ، در این کوره مواد فوم از حالت سل به حالت ژل در میآورد به گونه ای که مواد به غلطها نچسبد .

  • 8) واحد کولینگ دو یا سرد کن دو :
    کولینگ دو معمولا" دو غلطکی یا سه غلطکی میباشد در این کولینگ نیز مواد پس از خروج از کوره دو سرد میگردد و برای مرحله بعدی که کوت کردن مواد چسب میباشد آماده میگردد .

  • 9) واحد کوتینگ سه یا هد یا تیغه سه :
    در قسمت یعنی تیغه سه یا تیغه چسب مواد چسب بر روی لایه فوم کوت میشود تا پارچه در قسمت بعدی بر روی آن لمینیت شود . 

  • 10) واحد پرس پارچه یا لمیناتور :  
    در قسمت لمیناتور پارچه مورد نظر بر روی لایه چسب کوت شده توسط تیغه سه، پرس و لمینیت میشود و آماده میگردد تا برای پخت نهائی و تکمیل تولید وارد کوره سه شود.

  • 11) کوره سه یا کوره پخت نهائی  :
    کوره سه یا کوره آخر، نقش پخت چسب و مواد فوم و تکمیل پخت لایه اسکین را بر عهده دارد لذا از طول بیشتری نیز برخوردار میباشد و متراژ آن بین 12 تا 20 متر میتواند متغییر باشد باید توجه داشته باشیم افزایش طول کوره ها باعث افزایش سرعت خط تولید و در برخی موارد باعث افزایش تنوع تولید میگردد .

  • 12) واحد کولینگ سه یا سرد کن سه :
    کولینگ سه به دلیل ضخیم شدن لایه مواد ( کاغذ رلیز، لایه اسکین، لایه فوم، لایه چسب و پارچه ) از توان خنک کنندگی بالاتری برخوردار است معمولا" دارای چهار غلطک خنک کننده است تا بتواند تا حد ممکن لایه ها را سرد نماید .

  • 13) واحد واینداپ چرم یا واحد جمع کن چرم  :
    این واحد نقش چمع کردن چرم را دارد و بایستی دو قلو باشد و با توجه به ضخامت و وزن چرم قادر است بین 300 تا 500 متر چرم را در هر مرحله جمع نماید . 

  • 14) واحد سپراتور یا واحد جدا کننده چرم از کاغذ  :
    در این قسمت چرم از روی کاغذ جدا و رلیز میگردد و پس از خنک شدن به واحد واینداپ چرم و یا جمع کن چرم منتقل میگردد .

  • 15) واحد واینداپ کاغذ رلیز یا واحد جمع کن کاغذ رلیز :  
    در این قسمت نیز کاغذ خط تولید جمع و رول میگردد، این قسمت نیز بایستی دو قلو باشد تا بتواند 2000 متر کاغذ تولید را جمع نماید .

 

 

 

 

 

 

 

 

دستگاههای جانبی خط تولید نیز به شرح زیر میباشند :

  • 1) بویلر : 
    این دستگاه و ضمائم آن  از مهم ترین قسمتهای کارخانه تولید چرم مصنوعی میباشد و وظیفه آنها تامین گرمای مورد نیاز داخل کوره ها میباشد این قسمت مجهز به شیرآلات و لوله های انتقال روغن حرارتی و همچنین پمپ سیرکولاسیون و مشعل بویلر میباشد که بایستی در انتخاب آنها و چگونگی نصب آنها بینهایت به عمل آید و حتما" از یک نفر متخصص که در این زمینه تخصص کار نموده است به عنوان کارشناس استفاده نمود .

  • 2) تابلو برق فرمان خط تولید :
    کلیه قطعات و تجهیزات برقی و کنترلی خط تولید شامل تمامی کلیدهای حرارتی ، فیوزهای مینیاتوری ، رله ها ، درایوها و همچنین  PLC  خط تولید در داخل این تابلو قرار دارد و تمامی شاسی های مربوط به فرامین خط تولید نیز بر روی درب این تابلو قرار گرفته اند. ( این قسمت نیز از مهم ترین بخشهای خط تولید محسوب میگردد که بایستی در انتخاب آنها نهایت دقت و حساسیت را بکار برد)  

  • 3) دستگاه میکسر :
    جهت همزدن و میکس کردن مواد در اتاق MIX  مورد استفاده قرار میگرد و جزو دستگاههای مواد سازی میباشد.

  • 4) دستگاه تری رول میل یا آسیاب سه غلطکی :
    برای میکس کردن و آسیاب نمودن خمیر رنگها و باز کردن  پیگمنتها و رنگدانه ها  و همچنین  جهت آسیاب کردن خمیر PVC  مورد نیاز خط تولید مورد استفاده  قرار میگیرد این دستگاه نیز جزو دستگاههای اتاق مواد سازی محسوب میگردد .

  • 5)دستگاه کنترل کاغذ : 
    کاغذ رلیز مورد استفاده در خط تولید احتمال دارد کثیف و یا دچار پارگی ، زدگی و ... شود لذا لازم است برای تولید بعدی  کاملا" تمیز ، اصلاح و آماده شود از این رو  اپراتور کاغذ را در این دستگاه قرار میدهد و ونسبت به تمیز کردن و رفع عیوب و زدن اتصال و خروج کاغذ های ضایعاتی از کاغذ اصلی اقدام مینماید و این رول کاغذ را آماده برای تولید بعدی مینماید .

  • 6) دستگاه کنترل محصول :
    چرم مصنوعی تولید شده پس از تولید و طی مراحل تکمیلی جهت طاقه پیچی و تعیین درجه کیفت و برش لبه های چرم به این دستگاه منتقل میشود اپراتور در این دستگاه طاقه های 300 تا 400 متری خط تولد را به طاقه های 30 متری تبدیل میکند و درجه دو و درجه سه را از طاقه ها خارج میکند و پس از درج لیبل و مشخصات جنس ، آن را بسته بندی و آماده تحویل به انبار مینماید . 

  • 7) دستگاه چاپ دو یا سه هد بوبلری :
    در انواع یک هد ، دو هد و سه هد . این دستگاه امکان چاپ هر گونه طرح و با هر رنگی را بر روی چرم مصنوعی مهیا میسازد و همچنین با این دستگا ه میتوان انواع لاکها مانند لاکهای مات ، براق ، PVC  وPU  را برای محافظت و یا زیبائی بر روی چرم مصنوعی تولید شده کوت نمود .این دستگاه ارزش افزوده خوبی به چرم مصنوعی میدهد و جزو دستگاههای تکمیل چرم مصنوعی محسوب میگردد .

  • 8) دستگاه امباس پرسی :
    این دستگاه نیز مانند دستگاه چاپ جزو دستگاههای تکمیلی محسوب میگردد و باعث ایجاد ارزش افزوده قابل ملا حظه ای به چرم مصنوعی میگردد با این دستگاه میتوان هر گونه طرح برجسته ای را بر روی چرم مصنوعی ایجاد نمود و حتی با این دستگاه میتوان چرمهای طرح دار قدیمی را به چرم هایی با طرحهای جدید و مورد نیاز بازار تبدیل نمود و در برخی موارد ، طرحی را که کاغذ آن وجود ندارد را میتوان با تهیه غلطک آن و قرار دادن آن در دستگاه  امباس طرح مورد نظر را بر روی چرم مصنوعی منتقل نمود .